Fahima

Fahima Mahmud

Skin Type: Oily | Age Group: 25-29
Owned
Reviews
Brands
Followers
Following
0
Articles

Neesya Lumi Science Illuminating Essence Review

15 Aug 2015 at 11:18 am

 

PicsArt_1439256682119.jpg

Name: Neesya Lumi Science Illuminating Essence

How to use? (IMPORTANT)
Cuci muka dengan pembersih muka dan toner terlebih dahulu. Kemudian, sapu Neesya Lumi Science Illuminating Essence dengan kapas lembut.

2015-08-11 09.26.22 1.jpg

 

Smell: bau tidak terlalu kuat. Lepas dipakai, kesan bau langsung tidak ketara dan membuat saya jadi lebih selesa menggunakan produk ini.


Texture: Rasa sedikit melekit pada mulanya, tetapi hanya beberapa saat sahaja ianya terus menyerap dan kesan lekit beransur hilang.


Feel: Lepas dipakai, kulit pada wajah saya menjadi lebih lembut dalam masa hanya beberapa saat. Saya dapat rasakan product ni sememangnya cepat menyerap.


Lasting: saya sudah cuba memakai produk ni dan lepas shopping dengan jalan kaki dalam 6-7 jam, produk itu langsung tidak menjejaskan pada mekap saya dan tidak mudah terkena sunburn.

 

 

2015-08-01 07.16.28 1.jpg

Pros:

1. cepat menyerap pada wajah.

2. tidak menjadi masalah jika tanpa moisturizer kerana product ini sudah cukup membuat kulit wajah jadi lebih lembut dan tampak muda.

3. refer pada pic "before" akan nampak garisan, kulit kusam dan kering, tapi pada pic "after" tiada nampak kesan garisan dan apa sahaja petanda kulit kering mudah hilang hanya dalam sekali dua titisan!


Cons:

1. kesan melekit akan dirasai tetapi hanya sekejap, jangan risau.

2. agak mahal tapi saya rasa ini harga berpatutan dan berbaloi kerana kesan baik akan menyerap dalam masa yang singkat.