Dzurhainim

Dzurhainim Ahmad Dzulkifflee

Skin Type: Combination | Age Group: 19-24
Owned
Reviews
Brands
Followers
Following
0
Articles

A good facial scrub

21 Jan 2018 at 9:00 pm

First of all, this facial scrub di khas kan untuk kulit yang jenis berminyak atau kombinasi. I beli this facial scrub at the end of 2017 so kira baru lagi la I guna. For your information, I quite scared untuk beli any facial scrub sebab kulit I jenis yang senang sangat breakout so I tak penting kan amalan ber-scrub since 2015 (you guys can imagine berapa banyak whiteheads & blackheads berkampung dekat muka I haha unless bila I pergi facial tu diorang scrub la muka I). I pakai scrub ni seminggu 1 kali or 2 minggu sekali. Before scrub tu I akan make sure I cuci muka I dengan warm water dulu supaya liang pori terbuka then baru la scrub. I pernah terpakai this scrub 2 kali seminggu and my skin jadi sangat kering and sangat gatal. Jadi I nak nasihat kan korang untuk jangan scrub muka korang kerap sangat and make sure time scrub tu just gosok perlahan-lahan je. So far I rasa this scrub just ok la. Bukan la yang terbaik tapi bukan la teruk. Biasa je. Tentang harga pulak memang affordable which is RM20++.

 

DRVkU2iV4AEZFR5.jpg large.jpg

DUDhcppU0AAXrEg.jpg large.jpg

One of the best toner!

19 Jan 2018 at 9:21 pm

This toner sangat sesuai dgn kulit muka I. I start pakai this toner pertengahan tahun 2017 and sejak pakai toner ni kulit muka I jadi lebih sekata & tak kusam. Also, this toner pun tak pernah buat muka I jadi breakout. I pakai this toner after I cuci muka dgn Simple facial gel wash and I guna 2 kali sehari (pagi dan malam). Kulit I jenis combination but I tak yakin if kulit jenis mcm I or kulit jenis oily sesuai ke tidak pakai this toner so bergantung pada kesesuaian kulit seseorang jugak. Overall, I memang suka and puas hati dgn this toner and I will repurchase it yes

 

DRVf2cwV4AAHQQn.jpg large.jpg

DUDhsmeVMAAtmVp.jpg large.jpg