Review: Simple Smoothing Cleansing Scrub

Rating: 4.0/5

"A good facial scrub"

First of all, this facial scrub di khas kan untuk kulit yang jenis berminyak atau kombinasi. I beli this facial scrub at the end of 2017 so kira baru lagi la I guna. For your information, I quite scared untuk beli any facial scrub sebab kulit I jenis yang senang sangat breakout so I tak penting kan amalan ber-scrub since 2015 (you guys can imagine berapa banyak whiteheads & blackheads berkampung dekat muka I haha unless bila I pergi facial tu diorang scrub la muka I). I pakai scrub ni seminggu 1 kali or 2 minggu sekali. Before scrub tu I akan make sure I cuci muka I dengan warm water dulu supaya liang pori terbuka then baru la scrub. I pernah terpakai this scrub 2 kali seminggu and my skin jadi sangat kering and sangat gatal. Jadi I nak nasihat kan korang untuk jangan scrub muka korang kerap sangat and make sure time scrub tu just gosok perlahan-lahan je. So far I rasa this scrub just ok la. Bukan la yang terbaik tapi bukan la teruk. Biasa je. Tentang harga pulak memang affordable which is RM20++.

 

DRVkU2iV4AEZFR5.jpg large.jpg

DUDhcppU0AAXrEg.jpg large.jpg

Dzurhainim
Age group: 19-24
Skin type: Combination
Review: 20 reviews

Products Reviewed by Dzurhainim

L'OREAL Paris Voluminous Miss Manga Mascara

I pernah beli this mascara and I rasa I beli awal tahun...

Simple Smoothing Cleansing Scrub

First of all, this facial scrub di khas kan untuk kulit...

Clear Skin Oil Balancing Moisturiser

To be honest with you guys, I memang takut nak pakai mo...

Simple Soothing Toner

This toner sangat sesuai dgn kulit muka I. I start paka...

Simple Facial Wash Gel

If sesiapa yang ada kulit jenis berminyak and kombinasi...