Review: Clear Skin Oil Balancing Moisturiser

Rating: 4.0/5

"Antara moisturiser yang bagus untuk kulit berminyak dan kombinasi"

To be honest with you guys, I memang takut nak pakai moisturiser sebab muka I jenis combination so I fikir moisturiser is a no-no for me. Tapi sebenarnya moisturiser memang kena pakai tak kira you kulit jenis apa sekalipun. So ni first time I beli (not sure beli bila but penghujung tahun 2017) and so far memang elok je dengan kulit muka I. Paling best, this moisturiser betul-betul melembabkan kulit muka I, tak buatkan kulit muka I berminyak and tak buat kulit muka I breakout pun! I pakai this moisturiser pagi and malam after cuci muka & pakai toner. But kadang-kadang I pakai jugak before I nak makeup if I rasa kulit muka I macam a bit kering ke at that time. Oh, you guys can get it at any drugstores and harga dia below RM 30. Its really affordable. So I saran kan kepada siapa-siapa yang kulit berminyak and kulit kombinasi try la this moisturiser. Kalau rasa macam tak kena dengan kulit muka, you guys boleh stop and tukar la any moisturiser yang lain. Dont give up. Just try and error, ok wink

 

DRVhlpRUQAAS7pW.jpg large.jpgDUAHL0ZXkAA5Y-3.jpg large.jpg

(This one yang I beli. Not sure ini packaging yang baru or lama but I beli ni penghujung tahun 2017)

Dzurhainim
Age group: 19-24
Skin type: Combination
Review: 20 reviews

Products Reviewed by Dzurhainim

L'OREAL Paris Voluminous Miss Manga Mascara

I pernah beli this mascara and I rasa I beli awal tahun...

Simple Smoothing Cleansing Scrub

First of all, this facial scrub di khas kan untuk kulit...

Clear Skin Oil Balancing Moisturiser

To be honest with you guys, I memang takut nak pakai mo...

Simple Soothing Toner

This toner sangat sesuai dgn kulit muka I. I start paka...

Simple Facial Wash Gel

If sesiapa yang ada kulit jenis berminyak and kombinasi...